вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

Прекрасне різдвяне дійство віри…

13 січня 2019 року у Золочеві пройшла спільна екуменічна коляда «Золочів колядує», театралізована хода Трьох Царів, яка символізує вічну боротьбу добра і зла. Від храму до храму колядували мешканці Золочева та гості міста. Організаторами спільної коляди виступили духовенство і парафіяни Римо-католицької церкви, Української греко-католицької церкви та Православної церква України, а також міська рада на чолі з міським головою. Всі учасники ходи, аби відчувати себе справжньою царською свитою, отримали від організаторів корону.

Розпочалось дійство біля Костелу Успіння Пресвятої Діви Марії на бульварі Сковороди. Священики о. Григорій Кіда, о. Михайло Голдович, о. Василь Саган після коротких вітальних слів спільно помолились та розпочали це величне дійство. Учні англійської школи, що діє при Костелі представили нам Сцену з ангелами.

Після цього спільна хода рушила до Церкви Воскресіння Господнього. Сценка з Марією та Йосифом, Сцена з пастушками, колядки у виконанні церковного хору. А далі з колядою на вустах громада спільно рушила до Церкви Святого Миколая. Коротка зупинка, коляда, віншування... На Валах сцену з Іродом підготувала молодь Храму Миколая Чарнецького.

Прекрасним свідченням віри в Живого Бога були радісні обличчя людей різних поколінь на центральних вулицях міста. Остання зупинка – на головній сцені, де парафія храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього підготувала сцену із царями. Завершилось свято спільною молитвою за Україну, мир та благословення для золочівської громади.

До слова запросили міського голову Золочева Ігоря Гриньківа, котрий висловив сподівання на те, що Хода трьох царів стане ще однією гарною щорічною традицією для золочів’ян.

– Дорога золочівська громадо! Дорогі наші гості, передовсім гості зі Скадовська, котрі разом з нами святкують Різдво у Золочеві! Так, як сьогодні, було не все. Старші пам’ятатють, як розганяли вертепи. Я пам’ятаю, як ми в родині напівголосно, попередньо спитавши, чи нема кого чужого, колядували «Сумний святий вечір в 46-м році. По всій нашій Україні плач на кожнім кроці. Посідали до вечері мати з діточками. Замість мали вечеряти залились сльозами. «Мамо, мамо, де наш тато? Чом не вечеряють?» «Тато наш далеко, в холоднім Сибіру, споминає Святий Вечір в нашій славній Україні»... Сильні ми, українці. Як нам чинять спротив, ми його долаємо. Як спротиву нема, то може й нам і то не дуже треба... Через те, здебільшого останнім часом, ми колядуєм на канапі. А сусіда, що живе за сто метрів, віншуєм через вайбер. Лиш не забуваєм їсти, гоститися на Різдво. Нікому то не делегуєм, самі то робимо. Через те сьогодні я щиро дякую духовенсту, дякую отцю Григорію, бо він свіжим оком подивився на Золочів. Дякую всім вам, хто сьогодні відірвався від канапи і прийшов разом поколядувати. Я сподіваюся, ми сьоггодні започаткували нову різдвяну традицію, збиратися разом і йти ходою від храму до храму, разом колядувати. Наступного разу ми вже краще підготуємось, будемо мати краще вбрання, хто пастушка, хто янгола, хто щось інакше. І нам щоразу буде веселіше і нас щоразу буде більше. Дякую Вам усім, – завершив Ігор Гриньків.

Довго не хотіли золочів’яни розходитись... Та дійство закінчилось, всі щасливі розійшлись по домівках, але цей день залишиться в пам’яті не тільки тих, хто йшов, але й тих, хто збоку дивився на це справжнє свято відважних та вірних Христові золочів’ян.

Отець Володимир ЛЕГКИЙ:

«Від нашого храму Воскресіння Господнього хочемо висловити слова великої подяки усім, тим хто прилучився до цієї події та поміг в організації свята. Особливо дякуємо отцям нашого Золочівського деканату, місцевій владі, слова вдячності висловлюємо ансамблю «Древо» Золочівського ЦДЮТ (керівник Ольга Чепелюк), церковному хору Церкви Воскресіння м. Золочева (керівник Ірина Федорчук, диригент Ірина Весна), всім акторам церковного вертепу, а також дякуємо усім парафіянам нашого храму і гостям міста. Бажаю, аби Господь оберігав Україну, подарував їй мир, благословив наше місто на розвиток та процвітання, дарував усім нам міцне здоров’я, добробут, злагоду, повагу і шану один до одного, любов у серця та затишок у домівки. Щоб Ісус Христос народився в душі кожного з нас і був там завжди».

Отець Михайло ГОЛДОВИЧ:

«Це прекрасне РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО ВІРИ відбулося вперше в нашому місті з участю всіх церковних громад, під супроводом і керівництвом о. Григорія Кіда, нового вікарія римо-католицької церкви, парафії Успіння Пресвятої Діви Марії м. Золочів.

Щиро дякуємо всім добродіям, котрі служили своєю допомогою в проведенні цього релігійного заходу на славу Новонародженого Ісуса Христа, нашого Господа і Спасителя.

Особливу подяку висловлюємо Золочівській міській раді на чолі з міським головою Золочева Ігорем Гриньковим, а також дирекції районного Народного дому, поліції нашого міста, медикам і комунальній службі.

Щиро вдячні Господу Богу за цю першу спільну Різдвяну коляду, усім церковним громадам м. Золочів.

І молімося, брати і сестри у Христі, щоб Господь дав нам таку можливість святкувати це Різдвяне дійство всім разом в майбутньому.

Дійсно «ЗОЛОЧІВ КОЛЯДУЄ» разом, сьогодні, і завтра, і, дай Боже, в наступних роках...

50309966 332079787403479 7194127919390654464 n