вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

Форум місцевого самоврядування

53441994 427057544723730 2856322048349700096 nФорум місцевого самоврядування у Львові — подія для тих, хто впливає на темпи та розвиток реформи місцевого самоврядування.

У Львові всьоме відбувся Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, який зібрав більше 250 учасників зі всієї України. Участь у Форумі взяли міський голова Золочева Ігор Гриньків та депутат Золочівської районної ради Леся Горгота.

Форум місцевого самоврядування у Львові щороку стає територією для обміну досвідом, обговорення та аналізу актуальних проблем та перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Львівський міський голова Андрій Садовий. За словами мера Львова, сьогодні перемагають ті країни, де роблять ставку на розвиток міст: «Згадаймо темні часи. Що тоді зробили? Максимально віддали права містам, запровадивши магдебурзьке право. Повноваження тоді були більші, ніж ми маємо сьогодні. Як наслідок – бідна, пограбована держава, маючи при цьому унікальні приклади розвитку, – зазначає мер. – Якщо говорити про рівень міста, району, області, то я би був дещо радикальним. Я б повністю реформував систему районних та обласних адміністрацій, адже тоді міста матимуть більше часу для саморозвитку. Усе, що б я залишив, – це невеликий офіс, який би мав допомагати в координації між місцевими громадами та державою».

Під час форуму відбулось безліч дискусій з ключовими експертами у різних сферах, у тому числі і у сфері децентралізації. Додамо, що в рамках форуму відбулося засідання круглого столу Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, відбулися дебати в інтерактивній формі із залученням учасників форуму. Обговорили наступний етап децентралізації, реформування регіональних органів державної влади в Україні. Також відбулася панельна дискусія, на якій дискутували про те, як конвертувати децентралізацію у покращення якості життя людини у територіальних громадах. Важливою частиною форуму стала презентація результатів загальнонаціонального соціологічного дослідження щодо настроїв українців в розрізі темпів та результатів реформи децентралізації.

Варто зазначити, що програма цьогорічного форуму була створена за участі експертів з питань розвитку місцевого самоврядування, провідних громадських діячів цієї сфери, міжнародних партнерів форуму.

Організаторами та партнерами форуму є КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Проект ПРОМІС, GIZ, німецько-український проект «Реформа управління на сході України II», Проект ПУЛЬС, Асоціація міст України.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА