вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

Цьогоріч уже вступаємо в проект

30 квітня відбулась скайп-нарада між Золочевом та Шьонінгеном за участю міського голови Золочева Ігоря Гриньківа, заступника міського голови Василя Гавришківа, голови Товариства «Золочів–Шьонінген: партнери» Оксани Криницької, члена правління Товариства Романа Припіна, бургомістра Шьонінгена Генрі Безеке та почесного громадянина Золочева Вольфганга Гоффманна. Золочівська громада разом із містом-партнером Шьоніген беруть участь у проекті реставрації ратуш за програмою «Nakopa».

Василь ГАВРИШКІВ, заступник міського голови Золочева:

– У партнерстві із містом Шьонінген ми плануємо реставрувати будівлю міської ради за програмою «Nakopa». Це ІІ фаза проекту «Партнерства з містами України» за підтримки Сервісної служби «Громади в Єдиному Світі». Вже є чіткі плани щодо реставрації. Сподіваємось, що Міністерство економічного розвитку Німеччини профінансує наш проект, адже на цей час вони дуже активно приділяють увагу партнерствам громад, таким як наше партнерство з містом Шьонінген. В рамках проекту плануємо замінити дах із застосуванням енергозберігаючих технологій та провести реставрацію фасаду. Швидше за все це вже буде у наступному році. В цьому році ми лише вступаємо у проект.

Бургомістр Шьонінгена Генрі БЕЗЕКЕ запевнив:

– До 17 травня ми подамо у Бонн документи на фінансування проекту. Сподіваюсь, що цьогоріч ми отримаємо перші кошти для цього. Мені дуже приємно бачити як розвивається Золочів. Маю можливість стежити за всім, що відбувається у вас завдяки Фейсбуку, зокрема сторінці міського голови. Я дуже радий успіхам нашого дружнього міста і передаю вітання всім його жителям.

Леся ГОРГОТА