вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

На сторожі територіальної цілісності незалежності

Святкові заходи з нагоди 68-ї річниці створення військової частини, Навчального центру Національної гвардії України відбулись минулої п’ятниці, 20 вересня, у районному Народному домі імені Ігоря Білозора.

Відкрили свято урочистим внесенням стягів України та Навчального центру Національної гвардії України. Прозвучав Державний гімн України і начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик привітав особовий склад, ветеранів та гостей:

– Навчальний центр пройшов нелегкий шлях формування. На долю особового складу випали серйозні випробування і всі ці випробування ми пройшли з честю. Впевнений, що сьогодні ми зможемо якісно готувати фахівців для національної гвардії, і молодших командирів, і інструкторів, і спеціалістів. Впевнений, що ми так же будемо стояти на сторожі територіальної цілісності незалежності, і всі завдання, які будуть нам покладені керівництвом, ми достойно виконаємо. Ну, а те, що ми сьогодні тут можемо знаходитись в цій залі, можемо спокійній обстановці готувати наших фахівців, наших командирів, ми завдячуємо тим, що в свій час на Сході були наші воїни, воїни Навчального центр, завдячуємо тим, хто зараз там тримає оборону. На жаль, дуже багато синів і дочок схилили голови, захищаючи територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Тому сьогодні прошу вшанувати пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання.

Мама Юрія Кіналя в цей день стала уособленням всіх, чиї соколи не повернулись, склали голови, виконуючи свій військовий обов’язок. ЇЇ участь у святі зворушила всіх гвардійців, нагадавши про найцінніше в житті – вірну і непідкупну материнську любов. Кожне пелюстка подарованих мамі Юрія квітів промовлятиме до неї синівською любов’ю побратимів-воїнів.

Вітальну телеграму командуванню Навчального центруі його особовому складу з нагоди свята надіслав командувач Національної гвардії України Микола Балан.

Дуже приємною сторінкою урочистостей для багатьох військовослужбовців стало оприлюднення наказу про присвоєння чергових військових звань, відзнаки.

Військові капелани та священики різних конфесій молитвою та добрими словами підтримки привітали військовослужбовців.

Золочівських нацгвардійців вітали депутати обласної ради Василь Масник та Зеновій Шептицький, полковник Олександр Лемчук (Західне територіальне управління), начальник військового госпіталю НГУ підполковник Валерій Губа та заступник начальника 146-окремого ремонтно-відновлювального полку, підполковник Андрій Бойко, начальник військового комісаріату майор Михайло Саєнко.

До щирих привітань долучилась і Золочівська районна влада, директори шкіл та коледжу, підприємці.

71865211 2415414038554302 7203975639450255360 nВітаючи особовий склад секретар Золочівської міської ради Олег Сидорович: «Від імені Золочівської міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету вітаю вас із 68-річницею створення Навчального центру. Ви знаєте, виступати перед вами завжди відповідально та почесно, бо у залі сидять люди, які фахом свого життя зробили захист рідної землі. І сьогодні, продовжуючи кращі традиції з 2014 року, з початку агресії на Сході, ви берете безпосередню участь у відстоюванні територіальної цілісності України, відстоюванні її незалежності. Сьогодні, коли ми говоримо про це, ми згадуємо відзнаки за бойові заслуги ваших побратимів від керівництва держави, від Міністерства внутрішніх справ України. А тут, у Золочеві, ви безпосередньо попри виконання свої обов’язків берете участь у житті міста, у відродженні нашого Золочева. За це вам велика подяка від усіх золочів’ян. Дякую вашим батькам за те, що вони виховали вас патріотами цієї землі. Многая і благая їм літ і вам міцного здоров’я, миру кожній сім’ї і Україні».

Полковник Микола Бойко по-особливому вітав свою частину з черговими здобутками, які сприймає як власні перемоги, бо сам колись очолював її.

Подяка за співпрацю для друзів – колег з Канади та Швеції, які готують інструкторів і пишуть програми, звучала зі сцени і українською, і англійською мовами.

Свято у Навчальному центрі просто немислиме без вітань військового оркестру, художніх колективві міста, учасників художньої самодіяльності Навчального центру та переможців пісенних конкурсів. Присутні бурхливими оплесками дякували учасникам концертної програми за чудовий святковий настрій.

Анастасія ДОМАРЕЦЬКА

Фото автора