вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

Успіх великої України починається з маленьких містечок

21 вересня наша делегація, очолювана заступником міського голови Золочева Василем Гавришківим, відвідала найбільший у Європі незаселений острів Мілководна Джарилгацька затока, багата на йодисто-бромисті сполуки і сірководень, створює прекрасні умови для лікування багатьох захворювань. Приваблюють увагу і маяки, котрі розташовані на острові. Один з них проектував сам Ейфель на замовлення засновника міста Сергія Скадовського і Джарилгач.

Острів-заповідник Джарилгач заслуговує на особливу увагу туристів, адже тут – чисте море, лікувальні грязі, безліч мінеральних джерел і невеликих озер. А був доставлений до острова на баржі. Після екскурсії у Джарилгацький національний природний парк золочівці взяли участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня міста.

Вже традиційним для міста став парад дитячих візочків «Дорогу карапузам», котрий з кожним роком стає все яскравішим. Дошкільнят на святі замінили першокласники міста, їх урочиста посвята у першокласники «Я – скадовчанин!» відбулась в імпровізованому космічному просторі, де кожен отримав щасливий амулет на добру згадку про перші дорослі кроки у рідному місті.

З великої сцени привітали скадовчан зі святом секретар міської ради Олег Сокольчук, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Світлана Чепіга, гості свята з міст-побратимів: заступник голови Новополоцького міськвиконкому Андрій Одиночкін та заступник Золочівського міського голови Василь Гавришків й інші.

– Дорогі друзі! Маю за велику честь привітати вас від імені міського голови Золочева Ігоря Гриньківа, від громади міста і від себе особисто із ювілеєм Скадовська. Щиро бажаю усім повірити у свої можливості та працювати на розбудову та процвітання рідного міста. Адже, успіх та цвіт великої України починається з маленьких містечок таких як Скадовськ, Золочів. Вірмо у свої сили, молімось про небесну допомогу та будьмо милосерднішими, добрішими та доброзичливішими один до одного! Пам’ятаймо, що сила українського народу в його єдності.

Яскравим подарунком для скадовчан стала концертна програма колективів районного будинку культури, після чого їх виступи продовжили актори Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша.

Яскраве шоу зірки української естради Олі Цибульської, феєрверк та дискотека за участю гурту DILEMMA створили неповторний настрій свята та залишили незабутні враження в пам’яті кожного. А наступного дня, 22 вересня, скадовчан об’єднав вже традиційний фестиваль «Смаженого бичка». Його веселий запальний настрій об’єднав любителів велопрогулянок, гурманів місцевих морепродуктів та всіх поціновувачів фестивального руху.71148476 466734893920218 6238040148869644288 n

Розпочався фестиваль з велопробігу. А головним призом для переможця став велосипед.

Цьогоріч на фудфестивалі за створення найкращого шедевру з морського бичка змагались команди кухарів відділу прикордонної служби, ясел-садка «Дзвіночок» та міської ради. Команди готували рибну юшку та другу страву з морепродуктів. Перемогу у фестивалі вибороли страви чоловіків прикордонної служби Скадовська. Який же фестиваль без ігор, розваг та пісень? Яскраві учасники спортивних змагань, знавці історії міста, танцюристи й просто активні глядачі. Всі спільно вітали рідне місто з ювілеєм.

Родзинкою свята стало пригощання вишуканими делікатесами, дарами моря, звичайно ж смаженими бичками та рибною юшкою від Скадовської міської ради.

А для золочів’ян було організовано ще й екскурсію у Скадовський краєзнавчий музей, враження від якої запам’ятаються надовго. Поїздка до дружнього Скадовська збагатила буденне життя і схвилювала наші серця. Ми щиро вдячні усій громаді міста за теплий і сердечний прийом та радо чекаємо гостей у Золочеві, адже партнерські стосунки між містами Скадовськ та Золочів міцніють з кожним роком.

Леся ГОРГОТА

Фото Юрія ХОМІЦЬКОГО