вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

У Золочівській Мистецькій школі відбувся І зональний фестиваль-конкурс юних піаністів ім. Василя Безкоровайного

1 квітня 2021 року за підтримки Департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, у стінах Золочівської Мистецької школи пройшов І зональний фестиваль-конкурс юних піаністів ім. Василя Безкоровайного. Позаду місяці напруженої, активної підготовки, роботи з дітьми. Викладачі відділу фортепіано ЗМШ разом з заввідділом О. М. Назар, поставили за мету популяризацію творів Василя Безкоровайного, відомого на Галичині композитора, громадського і культурного діяча першої половини 20 ст. Знаковим є те, що саме Василь Безкоровайний став першим директором філії при Львівському Музичному інституті, яка була відкрита у Золочеві у 30-тих роках минулого століття. Саме 2021 року ЗМШ відзначає 90 років з часу заснування, а фестиваль-конкурс по праву став окрасою в калейдоскопі заходів, приурочених цій даті.

Цьогоріч прослуховування конкурсантів відбувалося онлайн. Все ж викладачі відділів фортепіано зонального методичного об’єднання з різних мистецьких шкіл отримали користь від майстер-класу, який провела Голова журі, викладач вищої категорії Львівського музичного фахового коледжу ім. С. Людкевича Валерія Кадочнікова. У майстер-класі була показана робота над різнохарактерними п‘єсами із старшокласницями ЗМШ Марією Третяк та Мар’яною Ковальською.

До складу журі також були запрошені

– Ірина Лотошинська, методист вищої категорії методичного кабінету навчальних закладів культури і мистецтва при Департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА,

– Людмила Іванина, старший викладач ЗМШ по класу фортепіано,

– Наталія Париляк, директор, старший викладач Перемишлянської музичної школи,

– Наталія Дробиш, старший викладач, завідувач відділу фортепіано Бродівської школи естетичного виховання,

– Марія Кривень, директор ЗМШ, голова організаційного комітету фестивалю - конкурсу.

З вітальним словом до організаторів та учасників звернулася начальниця відділу культури Золочівської міської ради Марія Квас. Вона наголосила на важливості проведення таких заходів, які допомагають підростаючому поколінню більше цінувати культурну спадщину свого краю.

Варто відзначити високий рівень виконання двох різнопланових п’єс ,які мав представити кожен з конкурсантів. Особливо приємно було чути твори Василя Безкоровайного, а це його власні обробки відомих українських пісень.

Усі 43 учасники фестивалю-конкурсу були відзначені дипломами або отримали нагороди з трьох категорій від професійного журі.

Організатори щиро сподіваються, що карантин – це не назавжди, і вже наступного року на прекрасному роялі Золочівської мистецької школи ще більша кількість обдарованих дітей з різних куточків області зможуть продемонструвати свої таланти.