вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059
download.gif download.gifdownload.gifdownload.gifdownload.gif

???????? 23 серпня 2023 року, у День Державного Прапора України

у Золочеві встановили рекорд – військовослужбовці розгорнули найбільший стяг в Україні довжиною 147 м ????????

Представник Національного реєстру рекордів України підтвердив
та зареєстрував рекорд України.

Hайкращий військовий підрозділ розташований у Золочеві

Повсякдень виконуючи відповідальні бойові завдання, Національна гвардія України одночасно впроваджує найсучасніші досягнення у сфері оборонного будівництва. Крок за кроком наближається до стандартів провідних країн світу. Стрімкими темпами удосконалюються системи управління та зв’язку, невпинно розвивається логістика, приймаються на озброєння новітні зразки військової техніки... А для мільйонів українців Національна гвардія – це не лише потужна зброя, новітня техніка і сучасна тактика. Гвардія – це перш за все люди. Професійні, чудово навчені військові, які готові віддати життя за свою Батьківщину і свій народ. 25 березня Навчальний центр НГУ відзначив 5 річницю створення Національної гвардії України. Урочисті заходи з нагоди свята відбулись у Золочівському районному Народному домі імені І. Білозора.

Вітаючи ветеранів, гостей та весь особовий склад, начальник Навчального центру полковник Михайло КУЛИК зазначив:

– Національна гвардія являється основою безпеки та надійною опорою суверенітету держави, забезпечує обороноздатність країни. В цей важкий для Батьківщини час, військовослужбовці демонструють мужність та героїзм, відвагу та самопожертву, відчайдушність та бойове братство кожного дня, кожної години, кожної миті. Тож від імені командування Національної гвардії України, Навчального центру вітаю весь особовий склад з п’ятою річницею з дня створення військ та бажаю всім невичерпної життєвої енергії, сили духу, бадьорості, міцного здоров’я, витримки, професіоналізму, нових здобутків і перемог.

Хвилиною мовчання пом’янули загиблих героїв, які віддали своє життя, захищаючи цілісність та суверенітет країни на східних рубежах нашої Вітчизни.

Керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська вітала зі святом гвардійців Навчального центру та нагородила подяками та грамотами кращих військовослужбовців. До її привітань приєднались керівництво органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

– Маю за велику честь привітати вас усіх від депутатського корпусу Золочівської міської ради, від імені виконавчого комітету, громади міста та від себе особисто із святом – Днем національної гвардії України, – звернувся до присутніх міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ. – Живемо у важкий час, час становлення української держави, і розуміємо, що сильній українській державі потрібна сильна армія. Армія, котра дасть відсіч північно-східному «ведмедю», котрий хоче взяти нас у свої ворожі обійми. Знаєте, до кого сьогодні є найбільша довіра? Не до політиків, а до Вас. До Вас, військових, котрі сьогодні в цей складний час ціною свого здоров’я та життя зупинили агресію на сході нашої держави, котрі сьогодні бережуть мир і спокій в нашій державі. І мені дуже приємно, що один з військових підрозділів, найкращий військовий підрозділ розташований у Золочеві. Але любов до Батьківщини – це передусім любов до своєї родини. Через те я сьогодні хочу бажати Вам, Вашим родинам родинного тепла і затишку, міцного здоров’я, успіху і процвітання в нашій державі, міцного авторитету і довіри.

В цей святковий день вітання також звучали із вуст офіцера по взаємодії з НГУ від Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (UNIFIER) майора Корі АНХОРНА.

До привітань долучилися духовенство району, «побратими по зброї», освітяни міста Золочева, приватні підприємці та волонтери сусіднього району міста Буськ. У їх виступах звучали слова подяки за вірність українському народові, незламність духу в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність Вітчизни. Особливі слова подяки для начальника Навчального центру Національної гвардії України звучали з уст керівника Золочівського коледжу НУ «Львівська політехніка» Ярослава ЖУЛИНА:

– Михайло Вікторович прийшов у Золочів у надзвичайно важкий час, в час активних подій на Майдані. І йому було надзвичайно важко, адже Національна гвардія покликана насамперед забезпечувати спокій і порядок в державі та зберігати вірність українському народові. Національна гвардія зайняла гідне місце в обороні держави і збереження цілісності та суверенітету. Хочу привітати вас, шановні військовослужбовці зі святом, а також з тим, що у вас такий командир. В особі Михайла Вікторовича втілено дуже глибокі, справді українські, риси. Це і дух, і воля, і мова, і молитва, і освіченість... Приємно зустрічати на вулицях Золочева справді інтелігентних, освічених нацгвардійців, котрі є гордістю українського війська. Зичу вам усім здоров’я, перемоги над ворогом, миру у державі. Слава і шана мужнім воїнам Національної гвардії України – вірним присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданим Українському народові.

Кращі військовослужбовці були нагороджені грамотами Командувача Національної гвардії України та подяками від імені Львівської обласної ради та облдержадміністрації, Золочівської міської, районної рад, Золочівської РДА.

Військовослужбовець Навчального центру Національної гвардії України Володимир Гундяк відкрив концертну програму та продекламував авторський вірш «Гвардійська честь».

Радісні хвилини глядачам подарували вокальний колектив «Пори року», ансамбль «Мальви» та учасники художньої самодіяльності. Запальні танці виконував танцювальний колектив «Пролісок».

А на завершення лунали бурхливі оплески усім учасникам святкового заходу.

Бажаємо вам, воїни-гвардійці, в день вашого професійного свята щастя, здоров'я, добробуту, злагоди і любові у родинах, нових перемог і звершень у службовій діяльності.

Роман СИДОРОВИЧ, Леся ГОРГОТА

Фото автора