вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Золочів відвідали волонтери із Сполучених Штатів Америки Роберт та Крістен Хеллвелл. За сприяння фонду Heidenheim für Ukraine та громади Heidenheim у Золочів доставлено автомобіль швидкої допомоги та гуманітарний вантаж.
Як зазначив міський голова Золочева Ігор Гриньків, цей транспорт буде обслуговувати жителів нашої громади. Натомість громада Золочева передасть інший автомобіль швидкої допомоги захисникам у зону бойових дій.
Роберт Хеллвелл зазначив:
– Ми не є чимось особливими. Ми такі як і більшість американців. Ми просто Вам допомагаємо. Ми живемо неподалік Вашингтону і українські прапори у Вашингтоні є повсюди. На мою думку, американці допомагають вам тому, що відчувають, що у наших народів є багато спільних рис. Українці не питають, що їм робити. Вони кажуть: дайте нам ресурс, а ми самі все зробимо. Справжні герої тут, в Україні і я вірю, що Україна переможе.
Ігор Гриньків, міський голова Золочева:
– Насправді, ви не є звичайні люди. Ви фантастичні люди. Ви є людьми доброї волі. А всі люди доброї волі з усього світу сьогодні допомагають Україні. Ми дякуємо вам за цей подарунок. Для нашої лікарні це дуже важливо. Цьогоріч це вже другий такий подарунок для нашої лікарні. У дворі міської ради стоїть ще один автомобіль швидкої допомоги, який найближчим часом ми відправимо для наших військових у Харківську область. Ми всі дякуємо вам. Ми захоплюємось вами ітим, що ви здолали такий великий шлях і приїхали у Золочів, щоб допомогти Україні і нашому народові у боротьбі з російським агресором.
Ігор Гриньків також вручив гостям особисті подяки та побажав усього найкращого.
Роберт та Крістен Хеллвелл оглядово відвідали Золочівський замок, прогулялись вулицями нашого міста та оглянули шкільні укриття.
Леся ГОРГОТА
Фото автора