вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Ми вже неодноразово писали про вантажі гуманітарної допомоги, які надходили в адресу Золочівської міської ради від урядів польських міст у відповідь на звернення міського голови Золочева Ігоря Гриньківа.
– Нещодавно Золочів знову отримав два вантажі від наших друзів із Республіки Польща, – розповідає Світлана КАРМАЗИН, начальниця відділу економічного розвитку, інвестицій, управління проектами, МТД та міжнародного співробітництва Золочівської міської ради. – Вантаж гуманітарної допомоги від міста Кутно, який містив продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, одяг, ліжка з матрацами, постільні набори тощо. Все це передано для потреб внутрішньо переміщених осіб та наших захисників. Ще одним приємним моментом та знаком солідарності поляків та українців стало запрошення представників Золочівської міської ради до міста Ольштин, де президент міста Пьотр Гжимович урочисто передав ключі від автомобіля, який подарувало нам Водоканалізаційне підприємство. Свої слова підтримки українцям висловили Веслав Панцер, президент Правління та Ярослав Марек Слома, віце-президент Правління підприємства. Також разом з автомобілем було передано гуманітарний вантаж для наших захисників. Золочівська громада вдячна громадам міст Кутно та Ольштин за таку важливу для нас усіх допомогу.
– У цій війні сьогодні дуже відчутна підтримка польського народу. Поляки прийняли мільйони наших біженців, забезпечують їх побут, вчать наших дітей, допомагають зброєю, всім чим можуть. Це мабуть найбільше свідчення людської солідарності та розуміння страждань нашого народу, – говорить міський голова Золочева Ігор ГРИНЬКІВ. – Значна частина біженців вже повернулись до України, але в Польщу все ще прибувають нові, бо російський агресор намагається зламати нашу волю до боротьби терором проти мирного населення. В них нічого не вийде, бо наші воїни-герої можуть спокійно воювати на фронті, знаючи, що їхнім родинам нічого не загрожує. Дуже дякуємо полякам за це!