вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

 
Різдво Христове – це акцентація людини у всій її правді, в її великій гідності як образу і подоби Божої, але також – в її успадкованій гріховності, в якій Бог приймає людину.
Саме це означає вифлеємська ніч. Тому ми так прагнемо цієї вифлеємської ночі, так поспішаємо усіма дорогами серця, культури, традиції…
(Йоан Павло ІІ, з розмови
під час зустрічі із земляками)
ДОРОГА ГРОМАДО!
З великою приємністю вітаю Вас з Різдвом Христовим та Новим 2023 роком.
Для кожного з нас цей передріздвяний час є доброю нагодою розміркувати про своє життя, ще більше зрозуміти себе та підготуватися до Вифлеємської ночі, до зустрічі із новонародженим Ісусом. До зустрічі з Богом, котрий з любові набуває дитячої подоби. Це час, щоб підготувати йому місце в своєму серці, щоб прийняти цю любов і дарувати її тим, хто поряд.
Різдво Христове – це час піднесення і радості. Це більше, ніж нам здається. Це більше, ніж яскрава ілюмінація на вулицях наших міст і сіл. Це більше, ніж охайно прибрані оселі, гірлянди на ялинах і дванадцять страв на столі у Святвечір. Це наш шанс стати кращими, докладаючи зусиль, щоб змінити цей світ на краще. Зробити все для того, щоб побороти зло, адже «віра без учинків – мертва», – повторюємо вслід за Святим Яковом.
Через російську війну в Україні, напередодні Різдва Христового, немає радості. Всі наші думки і дії скеровані на підтримку війська – щоб перемогти російських терористів і допомогти вижити простим людям.
27 листопада разом із друзями я поїхав в нещодавно звільнене від російських терористів місто Херсон. Роздаючи їжу людям на вулицях міста, я познайомився з маленьким хлопчиком 8 років, котрого звати Микита. Він розповів мені, що з часу окупації дотепер не відвідує школу, що вдома холодно і не завжди є їжа. Що дуже любить малювати і мріє, щоб якнайшвидше настав мир. Чомусь він дуже запав мені в душу.
З початку війни в Україні московити вбили 441 дитину, 852 – поранили, 321 дитина зникла безвісти, а 12467 дітей вивезли на територію росії і їхні долі нам не відомі.
Усвідомлюючи цей жах війни, я запитую сам себе, я хочу запитати усіх нас: а чи достатньо ми діємо для того, щоб зупинити зло і перемогти його? Щоб наші маленькі діти нині, в 2022 році, як в час народження нашого Спасителя, не були невинно убієнними «російським іродом». Щоб маленький Микита з м. Херсон намалював малюнок справжньої радості Христового народження.
Вітаючи Вас із Різдвом Христовим, повторю слова Йоана Павла ІІ, сказані Ним в далекому 1998 році. «Завтра, на Святий Вечір, будемо ділитися з нашими найближчими облаткою. Нехай цей чудовий звичай наблизить нас один до одного та розширить наші серця. Ділячись різдвяною облаткою, цим хлібом, котрий є даром Бога і плодом праці людських рук, відкриймося один до одного, відкриймося для іншої людини, зокрема до тих наших братів, які зараз самотні, забуті, живуть у злиднях, а може, у біді, до тих, хто не має домівки чи праці. Нехай ця Свята Вечеря стане справжньою «вечерею любові».
Радісної Вам усім зустрічі із новонародженим Ісусом!
Мирного Різдва Христового і Нового 2023 року!
З повагою
міський голова м. Золочева Ігор ГРИНЬКІВ