вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Проблеми в кожному селі Золочівської міської територіальної  громади різні.  Але до їх вирішення міська влада та депутатський корпус підходить з огляду на першочергові потреби їх мешканців.
Декілька років тому уряд започаткував проєкт будівництва сільських амбулаторій. За типовим проектом розпочали будівництво амбулаторії і в селі Червоне. В перспективі це мав бути успішний проєкт. Ця амбулаторія мала обслуговувати жителів с. Червоне та навколишніх сіл. Але щось пішло не так. Лише нещодавно міська рада прийняла в комунальну власність цей об’єкт.
Чи все ж запрацює амбулаторія в селі Червоне, про вже втілені проєкти та заплановані на новий 2023 рік запитую у міського голови м. Золочева Ігоря ГРИНЬКІВА.
–    Амбулаторії в селі Червоне бути. Тим паче, що багато роботи вже зроблено. Депутати Золочівської міської ради прийняли рішення про те, щоб прийняти в комунальну власність нашої громад цей об’єкт, бо насправді боляче дивитись, як об’єкт руйнується, як розкрадають окремі будівельні матеріали. І потреба нової амбулаторії для мешканців с. Червоне також є, адже приміщення нині діючої амбулаторії знаходиться в технічно незадовільному стані. Сподіваюсь, що впродовж цього року ми знайдемо можливість виділити кошти на завершення будівельних робіт і якість надання медичних послуг в нашій громаді, зокрема в селі Червоне, суттєво покращиться.
Червоне велике і перспективне село, і відповідно проблем в селі достатньо. Пріоритетом номер один донедавна був дитячий садочок. З міського бюджету депутати міської ради виділили на потреб облаштування дитячого садочка 1 442 053 гривні. Нині, незважаючи на воєнний стан, маленькі дітки вже охоплені дошкільним вихованням. І це наш маленький, але дуже значимий для громади села успіх.
З настанням сприятливих погодних умов розпочнуться будівельні роботи з реконструкції одного корпусу гуртожитку Червоненського вищого професійного училища для потреб внутрішньо переміщених осіб, а в подальшому – для студентів цього училища. У співпраці із Північною корпорацією НЕФКО Золочівська міська рада отримала грант (безповоротну фінансову допомогу) в розмірі      2 400 000 євро і всі ці кошти будуть вкладені у реконструкцію будівель Червоненського ВПУ.
На черзі влаштування пішохідних тротуарів вздовж автодороги Львів–Тернопіль (з лівої сторони в напрямку руху на Львів). Також у співпраці із Службою автомобільних доріг Львівської області напрацювал проєкт влаштування в селі якісного вуличного освітлення вздовж дороги Львів–Тернопіль.
А ще ремонт доріг в селі, впорядкування природних джерел та інше – роботи непочатий край.  Але все це неможливо без підтримки і розуміння жителів села. Особлива роль старост Лесі Олексів. Вона дуже ініціативна, реагує на звернення мешканців та оперативно доносить їх мені та моїм заступникам. Постійно відчуваю підтримку та ініціативу і від місцевих фермерів Петра та Івана Кухарських. Роман Припін добре налагоджує комунікацію з німецькими громадами. Все це має дуже важливе значення для нашого спільного успіху. Адже лише у єдності – наша сила.

Розмовляла Леся ГОРГОТА