вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

8 лютого у Золочівській міській раді міська Служба у справах дітей (керівник Оксана Дужа) зібрала внутрішньопереміщених школярів початкових класів для того, щоб вручити їм подарунки.
Дітей та їхніх батьків привітав заступник міського голови Василь Гавришків:
– Дуже радий вас бачити у Золочівській міській раді. Це центр Золочівської громади. Громада наша достатньо велика і складається приблизно з 50 тисяч мешканців. З часу вашої реєстрації у громаді, ви такі ж мешканці золочівської громади, як і ми. Осередок СУМ З Чикаго передав через пані Ірину Мединську для вас подарунки. Мені дуже подобається гасло, яке є не подарунках: «Гартуйся, українська дитино».
Ірина Мединська, розповідаючи дітям про організацію, що передала для них подарунки, наголосила:
– Дуже приємно вас усіх тут бачити, з багатьма із вас ми уже зустрічалися. Бажаю діткам і батькам, найшвидшого повернення додому, маємо надію, що усе закінчиться, і ви повернетесь додому. Ми раді вітати вас у Золочеві. Спілка Української Молоді (СУМ) — громадська організація, яка об'єднує людей українського походженння на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян, відданих українців-державників, що виробляють світогляд на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть. Спілка заснована Миколою Павлушковим 1925 року та інш. Частини СУМ поширилися на багатьох континентах світу: в Європі, Південній та Північній Америці, Австралії, а згодом повернулися і до свого місця заснування в Україну. Сьогодні СУМ — це багатотисячне членство, яке діє не лише в Україні, але й в українській діаспорі Австралії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини і США. 75 років від часу заснування та 50 років після відновлення СУМ в діаспорі, організація працює для того, щоб молоді українці з різних країн могли спілкуватися між собою, допомагати одне одному в духовній, розумовій, соціальній, культурній, освітній і фізичній сферах, а також виростали в дусі патріотичного гасла Павлушкова та його однодумців — «Бог і Україна».
Незважаючи на те, що вони виїхали з України 60-80 років тому, всі вони розмовляють українською мовою. Дехто з них навіть ніколи не був в Україні. Бути виховником-сумівцем не так легко, треба скласти іспит з історії України, правопис, релігію.
Голова Спілки української молоді у Чикаго ім. Миколи Павлушкова Олена Дрозд-Василик Olena Vasilik та члени СУМ підтримують українських дітей. Перший транш підтримки уже відбувся, ми закуповували одяг, взуття, білизну продукти харчування. Сьогодні вони підготували для вас подарунки, це – розвиваючі іграшки, щоб ви відчули, що про вас пам’ятають. Я маю для вас два повідомлення від осередку: вони хочуть, щоб на ваших обличчях була посмішка, і друге, що ви повернулися у свої рідні домівки. З нами Бог, і ми переможемо!