вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Вчора, 5 липня, відбулась презентація квесту «Золочів крізь віки», який відбувається у рамках Українсько-польського проєкту «Квести – відкриваємо скарби України». Проєкт співфінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA «Зміни в регіоні», яку реалізує Фонд «Освіта для демократії». Польський партнер Фундація «Мапа пасії (Краків, Польща)- Fundacja Mapa Pasji.
Українські партнери – Освітній ресурсний центр, Сокальська Мала академія наук учнівської молоді імені Ігоря Богачевського та Золочівська міська рада Золочівського району Львівської області. Метою проєкту є створення центру загальнонаціональної освітньо-туристичної мережі вуличних квестів на зразок польської мережі «Questy-Wyprawy Odkrywców» («Квести Експедицiї першовідкривачів») (www.questy.org.pl), яка вже нараховує понад 600 таких ігор.
Квести засновані на американській методиці The Valley Quest. З 2018 року на Заході України створено 10 перших квестів такого типу, які доступні тут: www.questy.org.ua.
Зі вступним словом виступив заступник міського голови Золочева Василь Гавришків, який привітав учасників заходу.
Опікун квесту, завідувач сектору туризму та промоції Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області Уляна Гульовата розпочала презентацію квесту:
– Цей квест проведе вас найважливішими історичними пам’ятками архітектури Золочева, найстарішими будівлями міста, скверами та місцями відпочинку. Подолавши цей маршрут, ви дізнаєтеся багато цікавих фактів про старовинний та сучасний Золочів. Вважаю, що це гарне проведення часу навіть в умовах війни, не потребує участі екскурсовода, можна проходити у будь-який час, поодинці або з друзями. Це своєрідний туристичний шлях, який під силу як дітям, так і дорослим.
Хочу подякувати Кшиштофу Фльорису, Світлані Мусій – директорці Сокальської Малої академії наук учнівської молоді імені Ігоря Богачевського, за організацію міжнародного тренінгу в рамках українсько-польського проєкту «Квести – відкриваємо скарби України» у м. Сокаль, Миколі Білику, за те, що він у такий непростий час допомагав нам у створенні цього квесту, був нашим консультантом, помічником і наставником.
Також дякую усім, хто брав участь у розробці:
• авторам квесту: Володимиру Сиваку, Ярині Сухецькій, Оксані Смолінській, Катерині Тихоновій, Ірині Кривень, Софії Майбі, Оксані Кушнір, Лесі Горготі, Юлії Лісовській, Андрію Доброносову, Анастасії Лерниковій, Вероніці Суховій, Марті Захарчук;
• графічному дизайнеру: Андрію Давидіву;
• авторці ілюстрацій: Софії Бень, учениці Золочівського ЗЗСО І-ІІ ступенів «Школа Радості».
Квест створено у віршованій формі, з закодованими буквами та цифрами. Основним завданням є знайти скарб (скриньку з печаткою, яку ви поставите собі на бланк квесту). Потрібно трішки походити центральною частиною міста, щоб знайти усі відповіді. Увага! На скриньці – код, який вам слід буде розгадати, пройшовши квест. Пройденим квестом вважається заповнені всі літери, цифри, гасло та код! Не забудьте написати гарний відгук.
Як шукати скарб: квест є маршрутом, не позначеним на місцевості чи мапі. Ним можна пройти у будь-який зручний час. Для цього слід уважно читати віршовані підказки і відповідати на загадки, щоб отримати гасло, яке приведе вас до скарбу. У місті Золочеві квест розпочинається у підніжжі музею-заповідника «Золочівський замок», на перехресті вулиць Тернопільська та Чорновола В.
Запрошую усіх охочих золочів’ян пройти квест. Бланки з квестом можна отримати у Золочівській міській раді, крамницях поруч з Золочівським замком, школах, готелях.


Анна БУКОВСЬКА