вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

В умовах воєнного стану українські громади навіть в тилу потребують підтримки й допомоги. Золочівська міська рада знаходить її і у закордонних партнерів, зокрема поляків.

Так, нещодавно Золочівській громаді вдалося поглибити співпрацютще з одним містом -тмуніципалітетом м. Пілтуськ Республіки Польща.

31 липня 2023 року муніципалітет Пултуська передав українському місту Золочів однофазний електрогенератор потужністю 15,5 кВт. Матеуш Мілошевський, заступник мера міста Пултуськ, який представляє муніципалітет Пултуська, Патриція Казімерчак, міський секретар, Рафал Мілошевський, керівник незалежного відділу управління кризовими та військовими справами, та Наталія Шевченко, співробітник відділу промоції, культури та спорту зустрілися в Пултуську з делегацією з України. Золочівську громаду представляли Світлана Кармазин, начальник відділу начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, · управління проектами, МТД та міжнародного співробітництва Золочівської міської ради та Тарас Яцунськуий, директор КНП «Золочівська центральна районна лікарня».

Світлана КАРМАЗИН, начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, · управління проектами, МТД та міжнародного співробітництва Золочівської міської ради:

- Міський голова Золочева Ігор Гриньків ще у січні цього року звернувся із листом до муніципалітету гміни Пултуськ з проханням підтримати Золочівську громаду, зокрема у вирішенні енергетичної кризи, що зумовлена терористичними діями країни-агресора. Ми вдячні полякам, котрі відгукнулись на наш запит та передали нашій громаді електрогенератор. Також під час зустрічі ми обговорили перспективи майбутньої співпраці в напрямках туризму, охорони здоров’я та енергетики. Поляки висловили готовність надавати підтримку громаді. Ця зустріч також була важливою для укріплення відносин та співпраці та підтвердження партнерських стосунків обох громад.

Леся ГОРГОТА

Фото: www.pultusk.pl