вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Міський голова Золочева Ігор Гриньків та начальник фінансово-господарського управління Золочівської міської ради Галина Мудра зустрілись із керуючою філією акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» в м. Львові Оксаною Надоптою та начальником управління по роботі з клієнтами середнього бізнесу, муніципалітетів та комунального сектору цього ж банку Максимом Мельничуком.

Вишукуємо можливості отримання кредитних коштів для потреб громади, насамперед розвитку комунальної інфраструктури.
Сьогодні діють державні програми на підтримку комунальних підприємств. Якщо навести приклад нашого комунального підприємства «Золочівводоканал», то мережа колекторів практично в аварійному стані. І залучення додаткових коштів є вкрай важливим для громади.
До війни ми у співпраці із Північною корпорацією НЕФКО отримали кредит за тривідсотковою ставкою для реконструкції мережі вуличного освітлення. Це прекрасна відсоткова ставка для муніципалітетів. Та ж Корпорація НЕФКО надала нам 2,3 мільйона євро безповоротних грантових коштів для реконструкції одного із гуртожитків Червоненського вищого професійного училища, яке є у нашій громаді. У повоєнний час там житимуть студенти. А зараз ми надамо житло тим, хто вимушено цього потребує через воєнні дії в Україні.
Ми вивчаємо різні варіанти отримання дешевих кредитів для потреб громади. «Державний експортно-імпортний банк України» працює із програми Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми хочемо мати більше розуміння того, як працюють ці програми для таких громад, як наша.
Власне, це ми сьогодні й обговорили під час зустрічі. Домовились про обмін інформацією. Фахівці банку проаналізують наш бюджет. А вже тоді будемо обговорювати подальші кроки щодо співпраці та залучення коштів для потреб комунальних підприємств, для прикладу, таких як є у «Золочівводоканалу».