![foto winter 1](/images/Slideshow_foto/foto_winter_1.jpg)
19 березня під час засідання міської комісії ТЕБ і НС через зростання кількості хворих на коронавірус на Львівщині ухвалили рішення про запровадження посилених карантинних обмежень із 22 до 29 березня (з можливим продовженням - залежно від епідеміологічної ситуації).
Обмежувальні заходи передбачають заборону на:
робота закладів громадського харчування, окрім надання адресної доставки замовлень та замовлень на виніс;
діяльність торговельно-розважальних центрів та інших закладів розважальної діяльності;
робота закладів культури і проведення культурних масових заходів;
приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;
проведення масових заходів (окрім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів);
робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11:00 до 06:00 (окрім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів);
діяльність непродовольчих ринків;
діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення. Однак дозволена робота продуктових магазинів (не менше 60 % яких призначено для торгівлі продуктами харчування), АЗС без зон харчування, аптек, саловнів краси, пошти, банків, ветаптек, торгувати засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, насінням, засобами захисту рослин.
РЕКОМЕНДАЦІЇ НАСЕЛЕННЮ, ПОТЕРПІЛОМУ ВНАСЛІДОК ПОВЕНІ ЩОДО ЗАХОДІВ З ПРОФІЛАКТИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ
ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ !
Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик підчепити збудник інфекції.
ВОДА
У разі потреби довозу питної води рекомендуємо звертатись до МКП «Золочівводоканал».
За відсутності привізної питної води ні в якому разі не використовуйте для пиття воду з відкритих водойм та криниць тому, що внаслідок повені у ці джерела водопостачання могли потрапити із скотомогильників, кладовищ, вбиралень, хлівів, полів, сміттєзвалищ хвороботворні мікроби - збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів, цисти лямблій, дизентерійних амеб, балантидія кишкового.
Якщо постачання якісної привізної води для пиття неможливе, можна користуватися тільки добре прокип'яченою водою. Для господарських цілей також слід користуватися тільки добре прокип'яченою водою.
ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ
Споживати слід лише продукти гарантованої якості. Їжа повинна проходити обов'язкову термообробку (варіння, смаження, запікання, обробка парою). Овочі та фрукти ретельно мийте кип'яченою водою (бажано щіткою та господарським милом), потім обдавайте окропом.
У зв'язку з теплим періодом року збільшується ризик швидкого псування продуктів, а тому слід вживати тільки свіжоприготовлену їжу.
Перед їжею ретельно мийте руки з милом, руки також можна протирати зволоженими дезінфікуючими серветками.
КОМАХИ ТА ГРИЗУНИ
Комахи та гризуни можуть бути переносниками та носіями збудників інфекційних хвороб. У разі потреби знищення комах та гризунів, а також проведення дезінфікуючих заходів просимо звертатись до Золочівського МВЖКП.
ҐРУНТ
Після сходу води з грунтового покриву неоюхідно:
Використання землі для сільськогосподарських робіт рекомендується після проведення дослідження ґрунту за мікробіологічними показниками. Після сходу води з ґрунтового покриву необхідно:
провести рекультивацію земель (очистити поверхню ґрунту від сторонніх предметів (гілля, будівельних конструкцій тощо) та перекопати городи і присадибні ділянки на глибину 20-25 см;
індивідуальні вигреби та вбиральні (туалети) в разі переповнення водою спорожнити за допомогою асенізаційної машини та продезінфікувати хлорним вапном, або іншим дезінфекційним засобом призначеним для цього;
колодязі звільнити від нанесеного бруду, почистити, спорожнити та продезінфікувати в них воду за допомогою хлорвмісних патронів; провести дератизацію в місцях можливого скупчення гризунів;
трупи загиблих тварин та птиці зібрати і здати на утилізацію спеціалізованим закладам.
ІНФЕКЦІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ
У разі підозри розвитку ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників і т.д.) терміново зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування тому, що перебіг багатьох інфекційних хвороб змінний і може бути незвичним.
Пам'ятайте, що зберегти здоров'я Вам і Вашим рідним допоможуть дуже прості правила гігієни!!!
РЕКОМЕНДАЦІЇ розроблені Золочівським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.