вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Публічна бібліотека сьогодні – це культурний центр, що забезпечує інформаційні потреби користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування практично всім жителям, організує їхнє культурне дозвілля.

Сьогодні надзвичайно актуальним є питання: Чи відповідають бібліотеки потребам місцевого населення, вимогам сьогодення? Тому надзвичайно важливим є відкриття сучасних бібліотечних просторів.

Сучасний бібліотечний простір – це не тільки простір для книги та інших носіїв інформації, скільки простір для користувача, його думок, душі, творчості. Це простір, що забезпечує йому свободу вибору необхідної інформації. У період війни це також простір де дорослі та діти могли б безпечно та з користю провести час.

З початку повномасштабного вторгнення діти села Ясенівці шукали таке місце. І тепер, завдяки реалізації проєкту, відкрито сучасний бібліотечний простір. Тут систематично проводяться збірки «Клубу за інтересами» - діти відвідують майстер-класи, арт-зустрічі різноманітні літературно-розважальні заходи. Бібліотека максимально залучає молодь до проведення національно-патріотичних, спортивних та інших заходів скерованих на виховання здорового, свідомого громадянина, що любить свою громаду. Враховуючи те, що бібліотека у селі є нічим іншим як своєрідним центром громадського життя, досить часто до заходів, що проводить бібліотека долучаються й інші мешканці.

«Дуже тішуся. що в нашій громаді створюються інтерактивні простори, які об’єднують молодь . Дякую всім тим, хто долучився до створення цього простору, хто вболівав за те, щоб він тут був. Насамперед дякую старості Ярославу Сенчуку, який з перших днів на своїй посаді зумів згуртувати молодих людей навколо себе та дати їм поштовх і розуміння того, що майбутнє у їхніх руках також» – зазначив міський голова Золочева Ігор Гриньків.

«Найперше хочу подякувати керівництву громади за те, що ви реалізували цей проєкт. Бібліотека - це інтелектуальний простір. Як ми сьогодні бачимо, вона стала центром культури, освіти й спільнодії, де мешканці зможуть отримувати потрібні знання, розвивати творчі здібності й креативність, розкривати таланти та цікаво й з користю проводити вільний час. Бажаємо вам і надалі розвиватись та не зупинятись на досягнутому» - привітав присутніх начальник культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів Департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ілля Стефанко.

У приміщенні бібліотеки зроблено ремонт, збільшено потужність електричного лічильника, закуплено меблі (книжкові стелажі, столи, стільці, дитяча стінка-стелаж, дитячі столи та стільці, диван), техніку (інтерактивний стіл, ноутбук, обігрівачі,) та дитячі розваги (пазли, ігри, конструктори, бізіборд).

DSC 1172

DSC 1353