вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

У середу, 29 листопада, у Золочівському ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2 ім. Маркіяна Шашкевича відбувся тренінг для вчителів на тему «Навчай і запобігай». Тренінг проводився в рамках проєкту «Захистіть дитинство: Створіть безпечну цифрову реальність!».
На тренінг завітали Вікторія Присяжна, представник ювенальної поліції та Андрій Брояко, представних Служби у справах дітей. Гості розказали що таке кібербезпека, як вчити дітей бути обачними в інтернеті, що таке кібербулінг і як його розпізнати.
Вчителі пройшли вікторину «Що потрібно знати про кібербулінг», вивчили які є види кібербулінгу, що потрібно робити для його профілактики і як реагувати коли це вже сталось.
Кібербулінг – це один із різновидів булінгу (цькування), що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням сучасних електронних технологій: Інтернету (електронної пошти, форумів, чатів, соц-мереж) та інших засобів електронної техніки – мобільних телефонів чи інших ґаджетів.
Ознаки кібербулінгу:
• систематичність (повторюваність) діяння;
• наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі (за наявності);
• дії або бездіяльність кривдника, наслідком яких є заподіяння психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.
Якщо висловлювання, поширення картинок тощо в мережі Інтернет щодо певної особи сприймається нею як жарт, не мають систематичного характеру та не викликають негативних емоційних реакцій, такі дії не вважаються кібербулінгом.

Заняття провели за підтримки Благодійної організації Благодійний фонд «Золочів відроджений».
Цей проєкт реалізовується в рамках всеукраїнського проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті», що фінансується Європейським Союзом тa впроваджується Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд «Благополуччя дітей», всеукраїнським громадським центром «Волонтер» та міжнародною громадською організацією «Соціальні ініціативи з охорони праці і здоров’я».

Анна БУКОВСЬКА

DSC 3029