вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

Як поетесу Ірину знають далеко за межами Золочева, однак на чергову збірку довго не наважувалась.
"Перша збірка «Планета загадок» вийшла у 2004 році. На мою думку, це були надто сирі і по-дитячому відверті тексти, - ділиться Ірина Білінська. - Проте, я не жалію, бо вона стала однією із невід'ємних сходинок не лише на шляху творчого розвитку, але й становлення мене як особистості. Друга збірка поезій «Час кульбаб» побачила світ у грудні 2023 року. Дозрівала вона майже 20 років, адже після виходу першої книги з кожним роком я все більше помічала всі недосконалості у моїй ранній творчості і не хотіла повторювати ці помилки. Були періоди, коли я не писала взагалі і не думала, що продовжу це робити. Це був час народження дітей і декретної відпустки, також були певні, досить тривалі, періоди внутрішньої боротьби, трансформації (тепер я це так називаю). Проте, кожного разу, коли я поверталася до поезії іншою, проживала їх своєю зміненою свідомістю – горіло дуже багато текстів. Багато з них здавалися мені примітивними, мілкими, а деколи – безнадійними. Не можу сказати, що зараз я досягла якихось небачених поетичних глибин, але мені подобається те, що я відчуваю, перечитуючи власні поезії: мої внутрішні переживання, емоції та переживання моїх літературних героїв, а найбільше надихають – емоції та відгуки моїх читачів. Звичайно, що і ті вірші, які увійшли до збірки можна вдосконалювати до безкінечності, але настав «Час кульбаб».
Модерувала зустріч поетеса і добра товаришка Катя Тихонова. Саме їй авторка презентувала свій перший примірник. А ще Катерина поділилась новиною - Ірину Білінську прийнято до Національної спілки письменників України.
Під час зустрічі поезію авторки у відеозаписі читали заслужений артист України Дмитро Каршневич, друзі, рідні. По-особливому зворушливо звучали вірші з уст донечки Домініки, мами, свекрухи, хрещениці…
Поезія Ірини Білінської вражає широтою філософського бачення, глибиною розкриття людської душі.
Також гості зустрічі мали можливість почути вірші авторки, покладені на музику та у її власному прочитанні. Завершилася презентація збірки автограф-сесією та дружнім спілкуванням.