вул. Шашкевича Маркіяна, буд. 22

(03265)42322

(03265)42376

mail@zlmr.gov.ua

  • foto winter 1
  • castle 2
  • 20230505 125501
  • 20230505 130318
  • 1020230505 150059

З цією ініціативою до Золочівської міської ради звернулись представники Української греко-католицької церкви. То ж під час чергового засідання сесії депутати прийняли рішення передати в оренду на 49 років земельну ділянку для будівництва реабілітаційного центру для військових релігійній спільноті монастиря Чесного Хреста Св. Дам`яна (орден францисканців), що у Золочеві. Міський голова Золочева Ігор Гриньків особисто передав рішення сесії настоятелю монастиря о. Яну.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:
– Церква свідома того, що активні бойові дії завершуються перемогою, але війна як явище буде довго тривати в головах і серцях тих, хто воював. Їм потрібна буде допомога і Церкви, і професіоналів у царині психології. Сьогодні було зроблено крок для створення сучасної системи реабілітації військовослужбовців. Я вдячний Церкві, яка сьогодні бере на себе цю відповідальність за скалічені тіла і душі наших військових і готова будувати реабілітаційний центр для ветеранів. Це дуже важливо і дуже потрібно. Запевняю у всебічній підтримці та сприянні з боку Золочівської міської ради. Хай вам все вдасться.
– Церква бачить, що відбувається з людьми: з військовими, їхніми сім’ями, з вимушеними переселенцями, – зазначає о. Ян-Канти ПЄХОТА, настоятель монастиря Чесного Хреста Св. Дам`яна. – Це дуже уразлива частина нашого суспільства. Їм потрібна допомога. Наше покликання – нести цю допомогу. І психологічну, і духовну. Хочемо прийти до людей з Богом, який здатний лікувати рани. Люди страждають не лише від фізичного болю. Тож ми хочемо у співпраці з психологами нести людям також і духовне зцілення. Ми переконані у тому, що це надзвичайно важливо. Ми свідомі того, що аби опанувати всі ці методи, потрібен час, а щоби їх із користю застосовувати, потрібно багато любові. Часу в нас мало, але любові, сподіваюся, достатньо багато для того, щоби слухати людей. Люди потребують бути вислуханими, почутими. Вони шукають розуміння, підтримки. Наше завдання – дати їм це. Дуже сподіваюся, що нам вдасться якнайшвидше завершити наш реабілітаційний центр, де, крім психологічної будемо, пропонуватимемо також інші форми реабілітації.

 

Леся ГОРГОТА
Фото авторки